Vad händer ifall fotografen blir sjuk nära inpå?

I första hand så försöker jag styra upp med en inhoppande ersättare och föredetta fotograf kollega till mig som hjälper er med situationen, ett alternativ som erbjuds är då att han fotograferar erat bröllop och att jag redigerar det åt er enligt det önskade färg och ljusmanér som ni har efterfrågat.

Ett exempelgalleri på tidigare samarbete vi gjort tillsammans skickas ut till er och ni får därefter göra ett val utifall ni vill köra på det eller hellre föredrar att vi häver avtalet som är alternativ nummer två och ni behöver då ej betala in fakturan eller någon depositionsavgift.

Reseersättning och boende (Vid bröllop på distans)

Reseersättning ᛫ Ifall bröllopet äger rum inom Stockholms Län så brukar jag låta reseersättningen ingå i mina fasta paket som erbjuds och ta bilen ut på plats, i vissa fall kommunalt. ᛫ Är det ett bröllop utanför Stockholm med längre än 90 minuters bilresa så brukar jag be om att brudparet inkluderar tågresa (alternativt flyg) beroende av distans.

Utöver detta så får brudparet även lösa transport till och från tågstation/flygplats till bröllopsplatsen (Det behöver inte vara taxi, det kan räcka med att någon bekant till brudparet hämtar och lämnar mig vid stationen / flygplatsen / hotellet beroende om jag stannar över natten eller inte.

Boende ᛫ Ifall jag åker iväg för att fota ett bröllop utanför Stockholm så kan det innebära en ytterligare ersättning i form av hotell / boende för natten. ᛫ Utifall brudparet vill att jag är på plats tidigare än 10:00 på förmiddagen så vill jag ha betalt boende natten till bröllopsdagen inkl. frukost. ᛫ Utifall brudparet vill att jag är kvar på plats och fotar senare än till 20:00 så vill jag även ha betalt boende under bröllopsnatten till dagen efter bröllopet.

Allt detta diskuterar vi och kikar på tillsammans för att hitta och ta fram ett rimligt resesätt och boende. (Innanför Stockholms län så krävs i flesta av fallen inget boende eftersom det underlättar hemfärden).

Hur görs betalningen?

jag tar ingen tidig deposition utan en faktura på det fulla beloppet skickas ut en vecka innan bröllopet med två veckors förfallotid men vi skriver dock under ett avtal vid bokning där jag säkerställer att ni har gjort en seriös bokning och inte planerar att avboka mig utan att vi kommit överens om ett datum som jag nu har reserverat för er och ej kan ta in andra eventuella uppdrag på.

Paragrafen kring betalning. Avtalet träder i kraft efter båda parternas undertecknande och sträcker sig fram tills dess att bröllopet och fotograf-uppdraget är slutfört. Vid uppsägning av kontraktet så faktureras brudparet för att betala in en ersättning till fotografen på 20% av det totala beloppet för avtalet. Skulle brudparet vilja säga upp avtalet närmre än 6 månader inpå bröllopets datum så debiteras brudparet 35% av totalbeloppet och vid en senare uppsägning än 3 månader innan uppdragsdagen så debiteras brudparet i detta fall 50% av totalbeloppet.

Platser jag tidigare har varit och fotograferat bröllop på.

 • Vidbynäs Gård. (Nykvarn)
 • Rosenlundsgård (Mörarp)
 • Gimo Herrgård. (Gimo)
 • Viby Gård. (Sollentuna)
 • Wenngarns slott *2. (Sigtuna)
 • Hagaparken. (Solna)
 • Alsta trädgårdar. (Örsundsbro)
 • The Nut House. (Upplands-väsby)
 • Cedergrenska tornet. (Stocksund)
 • Bergianska trädgården + Orangeriet. (Stockholm)
 • Vendelsö Bygdegård
 • Sollentuna Kyrka.
 • Solna Kyrka.
 • Lidingö Kyrka.

Förberedande möte.

Innan ett avtal görs så vill jag alltid försöka styra upp ett möte där vi ses för att lära känna varandra. Oftast och helst så bjuder jag gärna över er på ett trevligt och uppfriskande frukostmöte. (om på distans så fungerar det även via Skype men gärna öga till öga om det är genomförbart.)

Under mötets gång så kikar vi på eran vision av hur bröllopet ska se ut och pratar allmänt om vilka ni är som person, hur ni träffades och vem jag är och hur min bakgrund ser ut.

Därefter så ser vi även över allt som redan är planerat, genomtänkt och önskat när det kommer till själva bröllopsfotograferingen, vad ni har för tankar och inspiration. Ser om vi kan mötas i någonting där kemin känns bra mellan båda parterna och där vi finner ett ömsesidigt förtroende till dagen och varandra. Jag vill alltid att brudparet ska kunna finna känslan av att dom kan släppa fokuset och oron på att dokumentationen kommer bli bra och att ni är i trygga händer.

En kemi mellan brudpar och fotograf är så otroligt viktigt!