Vad händer ifall fotografen blir sjuk nära inpå?

I första hand så försöker jag styra upp med en inhoppande ersättare och föredetta fotograf kollega till mig som hjälper er med situationen, ett alternativ som erbjuds är då att han fotograferar erat bröllop och att jag redigerar det åt er enligt det önskade färg och ljusmanér som ni har efterfrågat.

Ett exempelgalleri på tidigare samarbete vi gjort tillsammans skickas ut till er och ni får därefter göra ett val utifall ni vill köra på det eller hellre föredrar att vi häver avtalet som är alternativ nummer två och ni behöver då ej betala in fakturan eller någon depositionsavgift.

Hur görs betalningen?

jag tar ingen tidig deposition utan en faktura på det fulla beloppet skickas ut en vecka innan bröllopet med två veckors förfallotid men vi skriver dock under ett avtal vid bokning där jag säkerställer att ni har gjort en seriös bokning och inte planerar att avboka mig utan att vi kommit överens om ett datum som jag nu har reserverat för er och ej kan ta in andra eventuella uppdrag på.

Paragrafen kring betalning. Avtalet träder i kraft efter båda parternas undertecknande och sträcker sig fram tills dess att bröllopet och fotograf-uppdraget är slutfört. Vid uppsägning av kontraktet så faktureras brudparet för att betala in en ersättning till fotografen på 20% av det totala beloppet för avtalet. Skulle brudparet vilja säga upp avtalet närmre än 6 månader inpå bröllopets datum så debiteras brudparet 35% av totalbeloppet och vid en senare uppsägning än 3 månader innan uppdragsdagen så debiteras brudparet i detta fall 50% av totalbeloppet.

Förberedande möte.

Innan ett avtal görs så vill jag alltid försöka styra upp ett möte där vi ses för att lära känna varandra. Oftast och helst så bjuder jag gärna över er på ett trevligt och uppfriskande frukostmöte. (om på distans så fungerar det även via Skype men gärna öga till öga om det är genomförbart.)

Under mötets gång så kikar vi på eran vision av hur bröllopet ska se ut och pratar allmänt om vilka ni är som person, hur ni träffades och vem jag är och hur min bakgrund ser ut.

Därefter så ser vi även över allt som redan är planerat, genomtänkt och önskat när det kommer till själva bröllopsfotograferingen, vad ni har för tankar och inspiration. Ser om vi kan mötas i någonting där kemin känns bra mellan båda parterna och där vi finner ett ömsesidigt förtroende till dagen och varandra. Jag vill alltid att brudparet ska kunna finna känslan av att dom kan släppa fokuset och oron på att dokumentationen kommer bli bra och att ni är i trygga händer.

En kemi mellan brudpar och fotograf är så otroligt viktigt!